5 ur min bokhylla
2013-06-20 | 18:06:00 / Allmänt

När jag får tid (hoppas på snart) så vill jag läsa dessa 5 böcker ur min bokhylla. Jag har varit påväg att läsa dom här väldigt länge men det har alltid varit någon annan bok som har lockat mer. Just nu läser jag Vi måste sluta ses på det här sättet som är jättebra men jag tröttnar lite på handlingen. Har läst så mycket ungdomsböcker de senaste månaderna, så jag är jättesugen på någon vuxenbok eller en riktigt bra chick-lit!

Lågor av hat - Erin Kelly

Familjen MacBride har alltid levt ett bekvämt överklassliv med mamma Lydia som sammanhållande centralgestalt. På Guy Fawkes dag brukar de samlas i familjens fritidshus i Devon, men det här året är allt annorlunda. Lydia är död och de samlas för att sprida hennes aska. Dessutom har Felix, den yngsta i syskonskaran, för första gången tagit med sig en flickvän.

Det är något som känns lite konstigt med flickvännen Kerry, men när hon erbjuder sig att sitta barnvakt åt äldsta dottern Sophies baby, kan Sophie inte tacka nej utan att såra Felix. När de återvänder är både Kerry och babyn försvunna. I den efterföljande paniken spricker fasaden och sedan länge gömda hemligheter och lögner skapar ett ödesdigert mönster.
 

Allt för Frankrike - Maeve Binchy
 
Emily kommer till Irland för att söka sina rötter och hamnar hos sin farbror och faster på St Jarlath's Crescent i Dublins förorter. Precis som Emma sätter Emily igång med att styra och ställa och lägga sig i sina släktingars liv och inte nog med att de låter henne hållas: de blir rent av tacksamma! Emily får minsann att göra, för farbror Charlie har precis blivit uppsagd från sitt jobb som portier på det stora hotellet, faster Josie orkar inte med takten i kexfabriken längre men värst av allt har kusin Noel det. Han smygsuper för att klara av tristessen i vardagen och har precis fått veta att han ska bli far, resultatet av ett one-night-stand som gick i rusets tecken. Stora problem att tackla för någon som precis fyllt 35 år men som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa.

Med sin amerikanska inställning får Emily saker och ting att börja hända. Tack vare henne skriver Noel in sig hos AA, börjar studera på kvällstid och bestämmer sig för att flytta hemifrån för att uppfostra dottern Frankie på egen hand. Men vägen fram till nykterhet, yrkesutbildning och föräldraskap blir naturligtvis inte spikrak och vi får följa Noels mödosamma kamp när han stångas med oförstående och fördomsfulla socialarbetare och misstänksamma arbetsgivare samtidigt som han  försöker pussla ihop sitt liv som ensamstående förälder.


Baddaren - Emma Hamberg

På den lilla ön Hjortholmen mitt i Vänern tronar ett gammalt 1700-talsslott. Det är en magisk miljö i förfall: kolonner i marmor, stora salar, pool i mosaik, garderober fulla med krinoliner, ett igenvuxet orangeri och en slottsträdgård som en gång i tiden måste ha varit magnifik. I detta slott bor äkta paret Pelle och Maja Hannix. Han, en framgångsrik skulptör, uppskattad världen över. Hon, Pelles före detta elev som aldrig lyckats slå igenom som konstnär.
Ett brinnande missnöje växer i Maja. Hon är innerligt trött på att inte kunna försörja sig själv, att känna sig livegen och bli klappad på huvudet. Det till synes behagliga livet på slottet har blivit ett fängelse. Ett reportage i en tidning inspirerar Maja, hon ska starta en simskola för vuxna, där eleverna får bo på slottet under några veckor.
Maja drömmer om hur simskolan ska bli ett möte mellan olika spännande kulturer och människor. Men det kommer bara tre elever, kulturjournalisten Karin, trädgårdsmästaren Jens och tonårskillen Alex. Tre ensamma människor med hemligheter bakom sina skyddande skal som de vill dölja till varje pris.
Simskolan blir inte alls som någon av dem hade tänkt sig. De två varma sommarveckorna förändrar livet totalt för dem allihop.

Julia - Anne Fortier
 
Julie Jacobs ärver en nyckel till ett bankfack i Italien, och kommer därmed en fascinerande familjehemlighet på spåren. Snart inleds ett vindlande och riskabelt sökande efter sanningen om Julies släkting Giulietta, vars kärlekshistoria med Romeo skakade det medeltida Siena i sina grundvalar. I mötet med ättlingar till de rivaliserande familjerna i Shakespears odödliga verk inser hon att den förbannelse som uttalas i dramat nu vilar över hennes själv och att bara Romeo kan rädda henne - men var är han?

Rosornas arv - Leila Meacham

1985 besöker Mary Toliver sin advokat i den lilla staden Hawtbutker i Texas. Mary, som är närmare nittio, har nyligen fått veta att hon bara har veckor kvar att leva och har nu bestämt sig för att drastiskt ändra sitt testamente. Sedan ska hon en sista gång resa till släktgården Somerset för att träffa sin unga släkting Rachel. Hon vill förklara sitt beslut, och varna henne för den förbannelse som vilat över gården. Men bara några timmar senare dör Mary i en hjärtattack och när hennes nya testamente öppnas blir det en chock för alla. Rachel har alltid trott att hon var den som skulle driva släktens bomullsplantager vidare. Men Mary har sålt företaget och låtit en vän ärva gården. Rachel vägrar att acceptera detta och bestämmer sig för att gå till botten med historien. 
 
1916 står Mary Toliver, sexton år gammal, som ensam arvtagare till familjens bomullsplantage. Allt hennes bror Miles får ärva är en bit obrukbart land, helt utan värde, och varken han eller deras mamma kan förlåta henne för att hon accepterar sin pappas sista vilja. Marys besatthet av företaget får henne att inte bara förlora sin stora kärlek, utan också att fatta ödesdigra beslut för att utvidga sitt imperium. Såväl Mary som de två männen i hennes liv, Percy Warwick och Ollie DuMont, kommer att tvingas leva med det bedrägeri de iscensätter och de tragedier som deras beslut resulterar i. Och inte minst med förlusten av allt det som kunde ha varit - inte bara för dem själva utan också för deras barn och barnbarn.

Nytt till bokhyllan
2013-06-09 | 07:27:00 / Nytt till bokhyllan

Oj, det är verkligen många böcker som har hittat till mig den här veckan. Loppisböcker, och massor med biblioteksböcker. På min skola så får vi låna böcker om vi vill över sommaren, så jag slog till och lånade över 10 böcker...

 
Biblioteksböcker från skolan, det här sådana böcker som jag vill läsa men aldrig har tid till. Så nu passade jag på att låna hem dem över sommaren!

 
Det här är också såna böcker jag som vill läsa men aldrig orkar eller har tid till. Längtar tills jag får sätta tänderna i Haruki Murakamis bok!

Åhhh Alex Dogboy!! Barndomsminnen ju! Har tänkt att jag ska läsa om denna serie, men det har som vanligt inte blivit av men nu har jag ju sommarlov.
 
Och så de sista skolbiblioteksböckerna. Efter att ha läst Neas recension på Presidentens hustru så har jag varit så sugen på att läsa den! Har sneglat, klämt och känt på den flera gånger på biblioteket men efter Neas recension så bara måste jag läsa den. Anna and the french kiss, ja, vad ska jag säga? Jag är nog den enda som älskar chick-lit som inte har läst den.

Detta vad alla böcker ifrån mitt skolbibliotek. Nu tar vi alla loppisböcker. Jag och min kompis hade dötid inne i stan eftersom vårat tåg inte ville komma. Så vi bestämde oss för att besöka en second hand-affär. De är väldigt billiga med sina böcker, 1 kr för pocket och 3 kr för inbundna. Men nu så var det ett erbjudande, 10 böcker för 1 kr. Ja, ni läste rätt. 10 böcker för 1 kr. Det var ju såklart väldigt utplockat men jag skrapade ihop 10 böcker.

Systrar i jeans - andra sommaren. Fin inbunden så varför inte? Har ju Fjärde sommaren så. Två böcker som jag har pillat på men jag har inte haft några kontanter på mig, Förförd av Amanda Quick och Bossen utav Roger Borniche. Den fjärde boken är Mietek Grochers bok, jag hade den underbara chansen att få träffa honom i åttan och det var ju helt fantastisk. Han har överlevt förintelsen och hans berättelse var så intressant att lyssna på. Dock så köpte jag aldrig hans bok då, men jag hade turen att få köpa den nu!


Gissa boken?!?!?! Gullvers resor!!! Så himla fin att jag smäller av varje gång jag ser den i bokhyllan. Tror att jag har skrivit i något inlägg att jag försöker samla på mig klassiker, svenska som utländska. Denna är nog min finaste klassiker just nu. Älskar älskar den. Medan min sköna sover har jag faktiskt börjat läsa och den är hittills väldigt bra!

Dör så fin!
 
     Rec-ex från Damm förlag, och 3 second hand fynd.


Min bästa väns dotter har jag läst och den här så himla himla himla bra, så när jag hittade den i en second hand-affär för 1 kr så kunde jag inte lämna kvar den där. Det var en utav de bästa böckerna jag läste förra året och det får nog snart bli en omläsning. Hjärtat förlorat på oväntad plats tillhör de tio böckerna som jag fick för 1 kr. Verkar fin. 3 rec-ex från B.Wahlström och från Gullar förlag! Tack så mycket! <3
 
 7 böcker från stadsbiblioteket, har läst 5 utav de så recensioner ska väl snart komma upp tycker jag. Älskade iaf Mellan raderna av  Jane Green, så bra!!

My top 10 TV couples part 1
2013-06-08 | 07:26:00 / Tv-serier

Här kommer del 1 i min lista av "My top 10 TV couples". 5 olika par som finns i tv-serier jag gillar! :)


Zoey och Wade blev ganska snabbt ett självklart par för mig, George kan slänga sig i väggen. Jag tycker Hart of Dixie är en mysig serie att slötitta på, jag hoppas dock att det inte kommer bli som Chuck och Blair i Gossip girl, att det går flera säsonger och så i slutet blir dom tillsammans. Jag hoppas att Wade och Zoey blir tillsammans ganska snart och så får vi följa deras utveckling!

 
 Chuck är en himla bra serie som jag aldrig vill att den ska ta slut. Från början så klickar Sarah och Chuck och deras relation bara utvecklas från vänskap till något mer. Gillade inte dock säsong 2 angående deras förhållande, Sarah ville liksom aldrig erkänna att hon hade känslor för Chuck och därför dejtade hon andra killar. Jag är på säsong 4 nu och äntligen äntligen äntligen är dom tillsammans och är spioner tillsammans. Jill kom ju i någon säsong men det vart aldrig samma sak som med Chuck och Sarah.
 
Haley och Nathan, behöver jag verkligen säga något mer? Deras förhållande överlevde galna nannysar, Chris Keller, alkoholproblem, barn, giftemål, en far som är en mördadre, framgång, ja allt man kan tänka sig. Det som är så bra med Haley och Nathan är att det alltid har varit dom och kommer alltid att vara, i OTH har vi sett flera par blivit tillsammans och sen gjort slut, men Haley och Nathan har alltid tillhört varandra. En annan fin sak jag gillar med dem är också att Haley förändrade Nathan och Nathan förändrade Haley, till bättre.
 
 
 
 
Finns det någon som inte älskar Susan och Mike tillsammans? Redan från säsong 1 vart Susan en stor favorit hos mig och senare blev Mike det också, deras förhållande har också  precis som Nathan och Haley gått upp och ner men det har alltid varit dem. Kan säga att slutet i säsong 9 var det värsta jag har varit med om i hela tv-serie historian. Är det ens lagligt att det ska sluta så i en serie?
 
Chuck och Blair, det har varit dom sedan säsong 1 och när dom äntligen gifte sig i sista säsongen så var det som om flaggan äntligen hissades upp på helt. Från säsong 2 har det gått upp och ner för dom och när dom äntligen gifte sig kunde man pusta ut, som för övrigt var ett bland de finaste bröllopen som har skådats i en serie. Chuck och Blair passar varandra som handen i handsken, och ja, de två skulle kunna styra en hel värld. Båda gillar makt och är kontrollfreak men innerst inne så är båda två väldigt kärleksfulla människor.