Recension: Underbara helvetet - Jamie Mcguire
2013-05-30 | 19:35:00 / Recensioner på Böcker

 
Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.

Fick ett mejl från Kalla Kulor förlag om jag ville läsa boken innan den släpps här i Sverige, såklart ville jag det! Skummade igenom lite slarvigt handlingen och tänkte inte så mycket mer på det förrän boken kom hem till mig. Läste igen igenom handlingen hemma och tänkte "den här måste jag bara läsa på en gång". Så jag började läsa den, och läste den, och läste den medans jag åt mat, och tog en rekordkort dusch så jag skulle hinna läsa den. Jag läste ut den på en kväll för jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig den.

Kan redan säga nu att jag älskade den här boken, den fångade mig redan på första sidan och sedan var jag fast. Boken är otroligt välskriven, och att få chansen att läsa skildringen om Abby och Travis är något som jag sent kommer att glömma. Hela tiden blev jag överraskad över vad som skulle hända och boken blev aldrig aldrig aldrig tråkig. Jag beundrar Jamie som fick plats med allt, för allt som hände i boken skulle säkert kunna hända på 2-3 böcker. Jag tänker definitivt läsa Walking Disaster som är samma bok fast ur Travis perspektiv. Ska bli kul att läsa om hans tankar och hur han ser på Abby.

Travis för mig var en mycket intressantare karaktär än Abby, jisses vad den killen gjorde mig galen ibland! Aldrig har jag stött på en kille som kan vara så gullig men samtidigt ha sådana utbrott. Något som jag kanske störde mig lite på var rollerna mellan könen. I Underbara Helvetet har vi en kille som slåss, har massor med sex, medans tjejen sköter hand om maten på thanksgiving, är under killens beskydd, ligger inte runt. Men jag försökte att se bortom de fruktansvärda könsrollerna och älskade boken. Det var länge sedan jag hittade en bok som fångade mitt intresse så snabbt.

Men samtidigt som vi har dom här individerna, Travis som aldrig tidigare har känt behov av att behöva kärlek. Abby som kommer ifrån en trasslig bakgrund och som vill börja på nytt. Man måste också kunna se dom som individer.

Mina sista ord blir att jag tror att antingen älskar man historian precis som den är, eller så är man petig och inte gillar den pga könsrollerna. Jag tycker när det gäller böcker så får man blunda lite och fokusera på historian. Jag tyckte Underbara Helvetet är en utav de bästa böckerna jag har läst i år. Det hade allt jag vill ha i en bok och den sticker ut från mängden. Läs den bara.

Titel: Underbara helvetet
Författare: Jamie McGuire
Antal sidor: 363 sidor
Serie: Beautiful #1


Tack tack snälla Kalla Kulor för boken <3

Recension: Överenskommelser - Simona Ahrnstedt
2013-05-17 | 07:29:00 / Chick-lit

 
Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.


Jag vill gärna se den här boken som en historisk roman men får vibbar av att den är mer i hållet "romance". Här har Simona skrivit en kärlekshistoria som utspelar sig bakåt i tiden. Men jag tycker Simona får igång drivet och det känns absolut inte som en harlequin-bok, kanske inte i nobellprisklass heller. Miljön och tiden känns hela tiden trovärdigt, mycket research har gjorts. Jag gillar att läsa historiskaromaner, har läst Frida Skybäcks Den vita frun och Charlotte Hassel som jag gillade väldigt mycket. Skrev också för ett tag sedan att jag ville läsa mer historiskaromaner och på den listan fanns Överenskommelser med. Jag som är ett stort fan utav chick-lit genren slukade den här boken! Eftersom det var ett sådant driv i boken kunde jag inte sluta läsa, Seth och Beatrices kärlekshistoria var något utav de exotiska jag har läst.

Boken fick mig att bli galen, varför pratade inte Seth och Beatrice med varandra? Vet inte hur många missförstånd det blev. Boken är också ganska hemsk, fanns det verkligen så hemska människor då? Ojämlikheten mellan männen och kvinnorna var ju hemsk under den tiden, vilken tur att det har blivit lite bättre nu här i Sverige. Ibland ville jag bara gråta för det var så hemskt, och sista delen i boken(!!)

Även om alla karaktärer är för vackra och att tjejerna var som ägodelar så tyckte jag att alla karaktärer fick en egen personlighet. Jag gillade Beatrice direkt när hon började käfta emot alla karlar som sa emot henne. Men med Seth var det ju annorlunda, han gillade att hon var intelligent och uppskattade konst, så därför blev han snabbt en stor favorit hos mig.

Jag gillade Överenskommelser, och kommer definitivt att läsa Simonas andra böcker, har hennes bok Betvingade. Om man gillar chick-lit och vill ha lite historia inslag så är denna bok perfekt!

Titel: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Antal sidor: 382 sidor
Serie: - 

Recension: Pan Am säsong 1
2013-05-06 | 19:05:00 / Recensioner på Tv-serier

 
Vad var bäst i säsongen: Kläderna, skådespelarna, dramat, kärleken, att det utspelade sig på 60-talet? Att dom pratade mycket om andra världskriget? Att Beatles nämndes flera gånger? Jag gillade att Kate var en liten bad-ass brud och gjorde uppdrag och lekte agent ibland.

Vad var sämst i säsongen: Egentligen ingenting, kanske att det bara finns en säsong, och att man inte riktigt hann lära känna karaktärerna på djupet.


Bästa avsnitt: Oj, kommer inte ihåg vad det avsnittet heter eller vad det var för episode. Men mitt favoritavsnitt var iaf när Pan Am flygplanet var tvungna att nödlanda på Haiti. Väldigt spännande och intressant avsnitt.

Favoritpar: Colette/Dean

Favoritkaraktär/er: Dean och Richard

Kommentar: Det var synd att det bara blev en säsong, hade gärna kollat på flera säsonger eftersom serien utstrålade en sådan stor mysighet! ´Jag hade också gärna velat sätt alla relationer skulle ha utvecklas. Slutet kändes inte så genomtänkt vilket var synd, man fick inte tid heller för att lära känna karaktärerna på djupet och det kanske ibland var lite ytligt men det var nog lite meningen också. Att vara flyvärdinna på det lyxiga flygbolaget Pan Am speglar ju stor del av ytlighet. Men har ni lite tid över så tycker jag absolut ni ska titta på Pan Am.