Recension: Harriet the spy: Blog wars
2013-10-26 | 18:59:00 / Recensioner på Filmer

 
Harriet är en tonåring som dokumenterar allt i sina skrivhäften. Hennes största dröm är att få skriva skolbloggen, men då måste hon först tävla mot Marion. Harriet har bestämt sig för att blogga om den super kända tonårskillen Skandar Hill. Ett stort bloggkrig bryter ut och Harriet måste bestämma sig om det är värt att förlora sina vänner för en blogg?      
                                             
Jag gillade den här filmen mycket, den är rolig och välgjord, och eftersom jag själv bloggar så kände jag igen mig väldigt mycket. Jag tycker om själva iden med filmen och när jag var mindre så minns jag att jag läste en bok om Harriet. Ska nog ta och leta reda på den. Jag vart faktiskt lite inspirerad av Harriet, jag vill också dokumentära allt och alla i fina skrivhäften. 
 
Filmen är helt klart sevärd, det är en typisk tjejfilm som passar utmärkt om man ska ha tjejerna hemma på filmmys. Det är ingen film som berör och det var ingen film jag föll pladask för, men jag gillade den!
 

Recension: Det är jag som är Caroline - Peter Barlach
2013-10-25 | 18:54:00 / Ungdomsböcker

Det är jag som är Caroline
 
Jag hade egentligen ingen lust att läsa Det är jag som är Caroline av Peter Barlach, men så fanns den på skolbiblioteket och jag lånade hem den. Jag vart riktigt överraskad över hur bra den var, men ändå så fattades något. Vi får följa Caroline som är 17-år och har precis dragit hemifrån. Hennes mamma och hon bara bråkar hela tiden och hennes pappa bara dricker, på något sätt lyckas Caroline skaffa både jobb och bostad.

Jag börjar inse att såna här böcker inte alls passar mig längre, det fanns en tid för länge sedan då jag bara slukade såna här böcker ungdomsböcker. Caroline är en väldigt intressant karaktär att läsa om, men hon känns inte så trovärdig och hur hennes omgivning och medmänniskor reagerade känns inte heller så trovärdigt. Caroline är inte en person jag skulle vilja va vän med, jag tyckte nog aldrig om henne när jag läste boken. Men jag gillar hur hon slänger käft med sin chef, med kunderna på jobbet och hur hon alltid har svar på tal. Men hur hon behandlar människor äcklar mig, speciellt mot sin ex-pojkvän.

Peter Barlach lyckades verkligen med språket, boken har ett ungdomligt språk men det vart aldrig töntigt eller barnsligt, vilket det lätt kan göra när författare ska försöka skriva på ett ungdomligt sätt. Hans språk är rappt, välformulerat och enkelt. Även om boken är ganska tjock så gick det snabbt att läsa ut den och bokstäverna var ganska stora, jag hade nog inte pallat och läsa den här i pocketformat.

Något jag uppskattade med den här boken var allt mat det snackades om. Allt lät underbart och jag gillade att läsa om hennes relation med sin pappa. Det var fint att hennes pappa var nykter när dom skulle laga mat tillsammans, tänk om fler alkoholiserade var så mot sina barn!

När jag tänker tillbaka på handlingen så lockar den mig inte alls, boken känns lite för vanlig och det känns redan som om jag har hört den här historien förut.

Titel: Det är jag som är Caroline
Författare: Peter Barlach
Antal sidor: 315 sidor

Recension: We are the millers!
2013-10-22 | 12:38:00 / Recensioner på Filmer

Jag var och såg Familjetrippen på bio med min pojkvän för ett tag sedan. Jag som rådiggar Jennifer Aniston såg den här filmen som ett måste se 2013.

Filmen handlar om knarklangaren David Clart som blir rånad på allt knark han skulle sälja när han försöker rädda en tjej som har råkat ut för ett gäng. Hans chef blir inte glad och därför skickas han till Mexico för att hämta flera ton gräs och betalningen är 100 000 dollar. David inser att han måste ha en förklädnad och därför frågar han sin granne som har att strippa som yrke Rose, grannpojken Kevin, och den förrymda tonåringen Casey att följa med honom till Mexico och spela en stor lycklig familj. Tillsammans åker de till Mexico för att smuggla ut gräset och spela en stor lycklig svennefamilj. 

Filmen är stundtals väldigt rolig och humorrik, men mot slutet blev det lite långtråkigt och filmen förlorade lite av sin charm. Jennifer Anistons insats gillade jag skarpt och alla de andra skådespelare också. Dock så kan jag tycka att filmen blev en aning överdriven när Kevin både kysste Rose och Casey under 5 minuter, plus också när Aniston skulle börja strippa. 
 
En sevärd film men räkna inte med några Oscarsnomineringar.

 
 
 
Titel: Familjetrippen - We are the millers!
Längd: 1h 50min
Skådespelare: Jennifer Aniston, Jason Sudelkis, Emma Watson, Ed Helms mm.
Regissör: Rawson Marshall Thurber