Recension: Tystnaden i bruset - Patrick Ness
2013-09-30 | 07:21:00 / Recensioner på Böcker

 
Jag lånade hem Tystnaden i bruset på måfå, ni vet som man gör ibland med böcker. Läste på baksidan om handlingen och tänkte att den här låter väl spännande, och det var den. Från början till den sista sidan var jag på helspänd, och jag levde verkligen in i boken. När Todd var ledsen var jag ledsen, när han smög i skogen bort från fienderna så kollade jag runt omkring för att försäkra om att inga fiender var i närheten. Jag blev kär i Todd och det är nog en kärlek som kommer hålla i ganska länge, har 2 böcker till att läsa i Kaostriologin.
 
Boken handlar om pojken Todd Hewitt som bor i en stad där endast män existerar. Todd kan höra allas tankar och alla kan höra hans tankar också, vilket gör att inga hemligheter finns. Men Todd känner ändå på sig att de här männen håller något hemligt för honom och hur kommer det sig att alla kvinnor bara försvann? Han tvingas fly med sin hund ut i vildmarken och får borgmästaren och hans armé efter sig. Ute i vildmarken stöter han också på en varelse som han inte har sätt på länge, en flicka. Varför dog hon inte som alla andra kvinnor? och vem är hon? 
 
Det här är en berättelse som berör och Patrick Ness har skapat en otroligt berättelse. Vi får följa med på en oförglömlig resa och lära känna en pojke som är påväg in i vuxenvärlden. Den är en annorlunda men samtidigt så spännande. Läs läs läs!

Recension: Och så levde de lyckliga - Lucy Dillon
2013-09-11 | 19:32:00 / Chick-lit

 
Och så levde de lyckliga handlar om Anna som får ta över den gamla bokhandeln går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom så har hon maken Phil och hans tre tonårsdöttrar att tänka på och deras dalmatiner. Snart är butiken fylld med böcker som handlar om kärlek, äventyr, skräck, familjer men hon kan ändå inte få den där lyckokänslan. 
 
Annas perfektionists väninna Michelle driver den blomstrade inredningsbutiken intill Annas bokhandel har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter kommer ifatt och en katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på romantiska drömmar. Både kvinnorna kommer att få göra livsavgörande beslut. 
 
Lucy Dillon har verkligen blivit en favoritförfattare hos mig de senaste året, alla hennes böcker har en speciell plats i mitt hjärta. Och så levde de lyckliga var ännu bättre än Hundar hus och hjärtans längtan och Ensamma hjärtan och hemlösa hundar tillsammans. 

Vad gjorde den här boken så mycket bättre än dom andra? Jo, den är handlade till en stor del om böcker, eftersom Anna startar en bokhandel. Jag älskade att läsa om när Anna pratade böcker med de som besökte bokhandeln eller med sin familj, många olika böcker nämns också vilket jag gillar. Jag läste Mellan raderna av Jane Green som också handlar om en bokhandel, men tillskillnad från Och så levde de lyckliga så nämndes inga böcker, vilket jag tycker saknades. Handlar en bok om en bokhandel så ska det nämnas böcker tycker jag, helst många böcker så man får en liten lista som man kan låna från biblioteket.

Man kommer in i boken snabbt och det var väldigt svårt att lägga sig ifrån den, jag älskar att det alltid är ett hundtema i Dillons böcker, hundarna har en viktig del i hennes böcker och det symboliserar ju verkligen hennes böcker. Ja, jag älskade den här boken. Precis som de andra böckerna jag har läst av henne.En ny chick-lit drottning? Oh ja. Måste läsas helt enkelt.

"En stad utan en bokhandel är en stad utan själ" är ett citat som beskriver kärleken till böcker som fanns i boken.

Recension: Aled Dogboy - Monica Zak
2013-09-04 | 20:21:00 / Recensioner på Böcker

 
Alex bor i Honduras och är ett gatubarn, hans mamma och pappa och hans syskon har lämnat landet för att åka till USA. Ensam bor han hos sin moster och det går inte en dag utan att han tänker på sin familj där borta i USA. En dag får han nog och tar sitt födelseintyg och betyg och bränner upp de, han ska bli ett gatubarn. En gång för länge sedan träffade han ett gatubarn som hette Råttan, han sa att livet på gatan är fett och man har så mycket frihet. Men livet på gatan är inte fett, han går hungrig nästan varje dag, han blir misshandlad och hamnar på sjukhus. Det blir bättre med tiden, han börjar få några vänner och så hittar han två hundar som blir hans familj.

Alex Dogboy är en bok som funkar till alla olika människor, stora, små, gamla, unga, föräldrar, barn, mormor, alla, just för boken tar upp ett viktigt ämne som ingen kan undgå hur mycket man än vill, det är inget man kan blunda för.
 
Jag har läst den förut i skolan (typisk högläsninsbok också) men jag kände att jag ville läsa den igen i lugn och ro själv. Det är en sån bok man inte kan lägga ifrån sig, jag kunde inte det. Det händer ständigt nya saker och man vill hela tiden fortsätta läsa fast klockan har tickat iväg rejält. Det blir en verkligare  läsning eftersom boken är en sann historia, boken innehåller också ett ärligt och brutalt språk. I vissa lägen kan jag erkänna att det blir lite för ärligt, sanningen svider lite extra och det gör ont i hela mig. Att veta att det finns barn som lever såhär på riktigt, det går inte att ta in.
Jag har läst dom andra två delarna som finns och ja, serien blir bara bättre och bättre. Den här är nog den svagaste boken. Den här är inte lika brutal och ärlig som de andra två, men jag gillar helheten av hela serien iaf. Helt klart läsvärd.