En bok jag måste läsa snart #1: Pojkvännen - Nora Roberts
2014-04-23 | 16:14:47 / En bok jag måste läsa

Jag läste för ett tag sedan Värdshuset av Nora Roberts. Jag älskade den och ville aldrig att den skulle ta slut. Min klasskompis berättade att del 2 har kommit ut! Jag är inte förvånad att den redan är ute, för är det någon som kan skriva många böcker så är det Roberts, och dessutom i rekordfart. Fortsättningen heter Pojkvännen, det ska bli spännande och se staden och alla människor genom ett nytt perspektiv!
 
 
I den lilla staden Boonsboro närmar det sig invigning för familjen Montgomerys nyrenoverade värdshus. Den som håller i alla trådar är mellanbrodern Owen, familjens organisatör som har koll på minsta spik i bygget - noggrann enligt honom själv, pedant enligt sina bröder. Men det han inte har planerat är att falla för Avery MacTavish, den eviga singeln som jonglerar pizzor och fakturor i sin restaurang tvärs över gatan?

Världsbokdagen!
2014-04-23 | 12:46:48 / Allmänt

Att bli deprimerad var aldrig något jag räknade med. För sånt skulle aldrig hända mig. Aldrig, någonsin. Jodå. Jag kan räkna alla de dagarna då jag sjukanmälde mig, men jag var inte sjuk. Men jag var deprimerad. Och hade ångest. En riktig ångest, över allting. Det var riktigt tufft att gå upp på morgonen, ibland gick det inte, ibland gick det. Men oftast så gick det inte.
 
Jag tror att folk ibland tror att är man deprimerad så klarar man ändå att göra saker. Helt fel. Jag presterade inte som jag ville i skolan pga att jag inte trodde på mig själv. Jag tänkte varje varje varje varje dag att det inte är någon idé att gå till skolan. För jag suger. Varför ska jag gå till skolan när jag är så dålig på allting? Ärligt så kommer jag inte ihåg så mycket av hösten, bara att jag ville försvinna från den här jorden och eller att jag ville bara ligga i sängen och stirra en hel dag. Det är fortfarande tufft att gå upp på morgonen, men den här gången tänker jag inte låta ångesten ta över. Inte igen. En människa sa till mig, att bara för att du mår dåligt så måste du göra det här. Okej, för det första så blir jag mer stressad av ångesten, och av stressen kommer ångesten. Jag tror inte folk vet vad det innebär att vara deprimerad, man har inte lust till något, motivationen försvinner, man vill knappt leva. Man mår inte dåligt i en dag, man mår dåligt varje dag i flera månader.
 
Det kanske är lite för privat att skriva ut en sån här sak på min bokblogg, men vi läser om sånt här i vissa böcker. Och det är faktiskt fler som är psykiskt sjuka än vad vi tror. Men det talas inte så högt om det. Det är nästan så att folk skämms lite för mig och för oss som är deprimerade.
 
Men nu till något roligare! Det är ju Världsbokdagen idag OCH Shakespear blir 450 år, verkligen något att fira! Jag tänkte visa några av mina absoluta favoritböcker. Såna som jag har gråtit och skrattat åt, blivit förvånad och överraskad av. Såna som jag har älskat.
 
En sån där vidrig bok där mamman dör av Sonya Sones. Träffade mig rakt i hjärtat, och verserna gör boken komplett.
Förr eller senare exploderar jag av John Green. Vems favoritbok är inte det? Grät så jag trodde att tårarna aldrig skulle ta slut.
Stolthet och fördom av Jane Austen. Hade aldrig trott att jag skulle älska den här. Det gjorde jag. Kommer nog alltid älska den.
Ett rum hos Daisy av Jill Mansell. Så himla fin. Chick-lt och bara en riktig mysbok.
Alex Dogboy av Monica Zak. För att den handlar om en gatupojke med världens största hjärta <3
 

Påsklovsläsning
2014-04-14 | 19:46:36 / Allmänt

Det kära efterlängtade påsklovet är äntligen här. Grymt efterlängtat och att känna igår kväll att jag har en hel ledig vecka att bara spendera med böcker och film så kändes det ganska bra! Jag har såklart gjort en liten lista på med böcker jag ska läsa och en filmlista samt några serier jag ska se. Det här lovet tänker jag bara mysa framför en bok eller serie, det var länge sedan jag bara slappnade av och inte gjorde någonting!
 
Såhär ser läshögen jag vill hinna med innan veckan är slut. Jag har kommit halvägs i både Belgarions son och Mord med guldkant. Båda två kommer förmodligen bli utlästa när som! Är mest sugen på Prodigy och Det handlar om dig.
 
Ska ni läsa något speciellt under lovet? Om ni inte har lov, vad läser ni just nu? :-)