Recension: Underbara helvetet - Jamie Mcguire
2013-05-30 | 19:35:00 / Recensioner på Böcker

 
Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.

Fick ett mejl från Kalla Kulor förlag om jag ville läsa boken innan den släpps här i Sverige, såklart ville jag det! Skummade igenom lite slarvigt handlingen och tänkte inte så mycket mer på det förrän boken kom hem till mig. Läste igen igenom handlingen hemma och tänkte "den här måste jag bara läsa på en gång". Så jag började läsa den, och läste den, och läste den medans jag åt mat, och tog en rekordkort dusch så jag skulle hinna läsa den. Jag läste ut den på en kväll för jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig den.

Kan redan säga nu att jag älskade den här boken, den fångade mig redan på första sidan och sedan var jag fast. Boken är otroligt välskriven, och att få chansen att läsa skildringen om Abby och Travis är något som jag sent kommer att glömma. Hela tiden blev jag överraskad över vad som skulle hända och boken blev aldrig aldrig aldrig tråkig. Jag beundrar Jamie som fick plats med allt, för allt som hände i boken skulle säkert kunna hända på 2-3 böcker. Jag tänker definitivt läsa Walking Disaster som är samma bok fast ur Travis perspektiv. Ska bli kul att läsa om hans tankar och hur han ser på Abby.

Travis för mig var en mycket intressantare karaktär än Abby, jisses vad den killen gjorde mig galen ibland! Aldrig har jag stött på en kille som kan vara så gullig men samtidigt ha sådana utbrott. Något som jag kanske störde mig lite på var rollerna mellan könen. I Underbara Helvetet har vi en kille som slåss, har massor med sex, medans tjejen sköter hand om maten på thanksgiving, är under killens beskydd, ligger inte runt. Men jag försökte att se bortom de fruktansvärda könsrollerna och älskade boken. Det var länge sedan jag hittade en bok som fångade mitt intresse så snabbt.

Men samtidigt som vi har dom här individerna, Travis som aldrig tidigare har känt behov av att behöva kärlek. Abby som kommer ifrån en trasslig bakgrund och som vill börja på nytt. Man måste också kunna se dom som individer.

Mina sista ord blir att jag tror att antingen älskar man historian precis som den är, eller så är man petig och inte gillar den pga könsrollerna. Jag tycker när det gäller böcker så får man blunda lite och fokusera på historian. Jag tyckte Underbara Helvetet är en utav de bästa böckerna jag har läst i år. Det hade allt jag vill ha i en bok och den sticker ut från mängden. Läs den bara.

Titel: Underbara helvetet
Författare: Jamie McGuire
Antal sidor: 363 sidor
Serie: Beautiful #1


Tack tack snälla Kalla Kulor för boken <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback