Recension: Mord med guldkant - J.D Robb / Nora Roberts
2014-05-18 | 13:56:53 / Chick-lit

 
 
 
En ny seriemördare går fri på Manhattans gator. Det första offret är en kvinnlig åklagare, respekterad och omtyckt i hela New York. Hon hittas död med halsen avskuren på en trottoar i ett mindre finare område. Det andra offret hittas död i sin lägenhet också med halsen avskuren. Polisinspektör Eve Dallas hittar en samband mellan de två offren - båda tjejorna är framgångsrika och mycket vackra. De var ofta i media och båda två levde ett glamoröst liv i New York. Tyvärr har de båda haft sitt kärleksfullt förhållande med Eves kille Roarke. Som kvinna vill hon lita på den man som hon delar säng med men hon som polis måste också ifrågasätta honom. Men Eve utsätter sig själv för fara när hon tar upp jakten på mördaren...

Mord med guldkant är den andra spänningsromanen under Nora Roberts pseudonym J.D Robb. Hela serien utspelar sig i ett framtida New York, det finns robotar, flygplan istället för bilar och det är verkligen en stor läsupplevelse att läsare en deckare som utspelar sig i framtiden. Mordutredningen är ungefär samma som nu men det är lite häftigare teknik. Något som jag tänkte på medan jag läste boken var att jag tycker det är för lite mordutredning, jag tycker att det är mest snack. I den första delen, Bäddat för mord kunde jag lista ut vem som var mördaren vilket förstörde stämningen lite, men i den här boken så visade det sig att mördaren var något heeelt annan än vem som jag trodde det var..kul!
 
Nora Roberts gör mig aldrig besviken, den här serien är lite tuffare än hennes vanliga romaner men jag gillar det. Även om den är mycket tuffare och brutalare så finns det fortfarande spår av Roberts typiska stil, det är fortfarande mycket familj och kärlek i olika slag. 
 
Jag tycker att Roarke växer för varje bok jag läser, i den första boken var jag inte helt såld på honom. Jag tyckte att han var arrogant och lite för fräck i munnen. Men nu i den här boken har han verkligen förändrats, till något bättre. Jag tror att han respekterar Eve på ett helt annat sätt och det märks att han vill vara med Eve. Nu kommer äntligen gentlemannenn i honom fram och vem gillar INTE riktiga gentlemen? 
 
En toppenbra fortsättning på en grym serie, har den tredje delen hemma i bokhyllan som jag snart tänkte sätta tänderna i. Håller fortfarande utsikt efter den fjärde delen på loppisar, tror att det bara finns 4-5 översatta. Tråkigt nog. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback