Recension: Kitty i Europa - Carolyn Keene
2013-01-27 | 19:40:00 / Deckare


Kitty och hennes vänner Bes och George ska resa runt i Europa en hel sommar. I Schweiz möter de Franz, som är arvtagare till ett stort företag. När dom är ute på sjön blir dom nästa överkörda av en racerbåt. I Italien förväxlar Bess sitt nya halsband med ett annat halsband som är stödgods och värt många tusen. I Grekland blir hotellets kassaskåp plundrat och flera pass saknas. Under tiden får dom många nya vänner också.

Jag läste inte alls mycket om Kitty när jag var mindre, bara ett par böcker. Men det här är första boken där det är flera böcker i en bok. Man skulle kunna läsa böckerna för sig, men jag tyckte det va smidigt att ha böckerna direkt efter varandra.

Språket skulle kunna vara bättre, och karaktärerna mer utvecklade. Men böckerna är mysiga och lättlästa och det räcker för mig. Men något som dom svenska bokförlagen borde tänka på är att förnya Kitty-böckerna. Jag vet inte om man kan köpa några Kitty böcker i bokaffärer nu? Jag hittade den här Kitty boken på en second hand butik. Det vore synd om Kitty och hennes mysterium glömdes bort!

Den bästa boken var nog när dom var i Schwiez. Det var spännande och det var roliga karaktärer som dom träffade där. Jag tyckte hela mysteriet var bra och jag kunde inte gissa mig till vem som va den skyldiga. I dom andra böckerna var mysteriemunnen ganska långsökta och när man det väl kom fram hur allt låg till så gick det alldeles för snabbt över att kunna reflektera, över vad som hände och vilka som låg bakom allt.

Något som ofta nämndes i böckerna var att Kitty och hennes pojkvän Ned hade skiljts som ovänner, jag skulle gärna vilja en bakgrund varför det va som det va. Hon sa flera gånger att hon inte visste vad som skulle hända när hon kom tillbaka med Ned. Jag skulle gärna veta varför dom skiljdes åt som ovänner. Antar jag får ge mig ut på jakt efter boken innan och boken efter.

Det var en trevlig läsning och jag ska leta reda på min lilla samling av Kitty-böckerna. Jollyböckerna ska jag också leta reda på, älskade dom böckerna när jag var mindre!

Titel: Kitty i europa - tre böcker i en
Författare: Carolyn Keene
Antal sidor: 333 sidor

Recension: Melin - hela serien
2013-01-14 | 19:19:00 / Recensioner på Tv-serier

 
Under jullovet har jag plöjt igenom Merlin och för någon dag sedan så såg jag det sista avsnittet. Vad kan jag säga? Det är en av dom bästa serierna jag har sett och som jag sent kommer glömma.

Bästa karaktär: ARTHUR. Och såklart Gwen, Gwaine, Merlin, Gaius. Men fick såna känslor över Arthur, fina Arthur.

Värsta karaktär: Morgana och Modred.

Favoritpar: Gwen och Arthur.

Bästa säsong: Första säsongen tror jag, allt var så nytt och allt var inte så allvarligt. Uther satt ju på tronen och allt var helt okej. Det 'allvarligaste' som hände då var en tävling mellan riddarna.

Värsta säsong: Femte säsongen helt klart. Allt var så himla allvarligt och mörkt. Man kände på sig att det skulle bli ett krig vid slutet.
 
 
Övriga kommentarer: Slutet, behöver jag säga mer? Det var det fruktansvärda jag har sett i hela mitt liv, hur man kan avsluta en serie på det sättet? Det finns hur mycket som helst att prata om när det gäller Merlin, men för att korta av det hela så har jag skrivit upp några punkter som har kommit upp under serien.

- Det "andra" bröllopet mellan Gwen och Arthur. Det kändes liksom inte äkta och det gick väldigt snabbt. Det kändes som om bröllopet bara blev av för att. Men jag älskar Gwen och Arthur tillsammans.

- Merlin, och Arthur. Jag älskar deras relation, den är kompis-relation, bröder-relation och jobb-relation.

- Morgana. Varför förstår ingen att tidigare att hon är ond? Blir lite irriterad på Uther och Arthur som alltid försvarar henne. Så lite skönt blev det ju när sanningen kom fram.

- Att det är så tydligt på vilka avsnitt dom har lagt ner tid på. Vissa avsnitt så såg allt ganska billigt ut och specialleffekterna var dåliga. I andra avsnitt såg allt riktigt ut och allt var noga genomtänkt. Men det var ju ganska charmigt ändå.

- Alla hängiva riddare av Camelot. Jag diggar dom! Men ändå, jag fick inte känslan av Camelot är en "stormakt" inom riddare och så. Alla tjatar om att det inte går att besegra Camelot, men jag fick aldrig den känslan av att dom var så mäktiga.
 
 
- Gaius säger att Merlin är en av världens största trollkarlar som har gått på jorden, men alltså, hur kan Merlin alla trollkonster? Jag fick känslan av att Morgana är lite starkare än Merlin.

- Hur fasen kommer allt gå efter slutet? Jag måste säga att slutet var ganska omtumlande och förvånande. Jag tror att ingen Merlin-fantast skulle kunna gissa att det skulle sluta så! Jag är full av frågor som jag skulle vilja ha svar på. Typ, vad hände med Gaius sen? Var hände med magin? Vad gör Merlin? Hur går det för Gwen? osv.


Jag gillade den här serien väldigt mycket, men man måste verkligen ge serien en chans. Jag tyckte inte alls om serien i början men jag fortsatte att kolla och vart helt fast tillslut. En serie som verkligen berörde.

Kommande saker 2013
2013-01-10 | 19:57:00 / Nyheter Filmer

 -  Catching fire är nog det jag ser fram emot mest på hela året! 22 november har den premiär. Hoppas att den blir lika bra som The Hunger Games var. (men såklart kommer den rocka loss) 
 
      - We're the Millers. Jennifer Aniston och Emma Roberts syns i den här filmen, det är inget fastställt datum för den svenska premiären men den 9 augusti är det premiär i USA iaf! 
 
      - The hobbit: The desolation of smaug. Älskade första Hobbit filmen och jag tror att den här är ännu bättre. 13 december. 
 
      - Getaway har premiär i USA den 30 augusti. Här syns Selena Gomez som spelar Brent Magda som måste sätta sig bakom ratten och följa order från en mystisk man. Hm, har gillat Selenas alla andra filmer så den här måste jag se! 
 
       - H.C Andersens historia "Snödrottningen" går under namnet Frozen och har världspremiär 27 november 2013.  
   
       - Skaparna av Rio och Ice age kommer ut med den nya filmen Epic. Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Beyonse Knowles har snällt lånat ut sina röster! 24 maj gott folk. 
 
       - Pacific Rim har premiär i Sverige den 17 juli och en film som jag MÅSTE se. Charlie Hunnam medverkar i denna. 
 
     
        - Den 2 augusti har Monsters University premiär i Sverige och är uppföljaren till en av mina favoritfilmer Monsters Inc som kom ut 2001. 
 
-          - City of bones kommer också ut på biodukarna i världen. Jag har tyvärr inte läst den här serien men har första boken i bokhyllan och ska väl ta och läsa den snart.
 
-          - The host har premiär 29 mars. Ser mycket fram emot att se Mayers andra böcker på film! Är trött på den här Twilight-yran som har varit dom senaste åren.
 
      - The Carrie Diaries har premiär, jag hoppas att serien är lika bra som boken och att det inte blir för "tjejig" 
 
      
      - Bilar 1 och Bilar 2 har blivit en stor succe för Disney Toon  Studios och Pixar, nu kommer en liknande variant fast med flygplan. Planes kommer har premiär i September och ojoj vad jag längtar. 
 
 
 
 
 
 
Böcker/boksläpp/kommande böcker/mm.
 
-         -  The perks of being a wallflower kommer ut på svenska och det är Gilla förlag som ger ut den! Jag ser verkligen fram emot att läsa den!
 
-          -  De utvalda: Hemligheternas rike släpps äntligen på svenska! Tankeläsaren är en mina favoritböcker och nu får jag äntligen läsa den sista delen i Kristin Cashore fantastiska värld.
 
-       -    Förr eller senare exploderar jag av John Green släpps på svenska och nej, jag har inte läst den på engelska pga lathet. Synd för John Green är verkligen duktig som författare. Dock så omslaget så förbaskat….fult?
 
-       -    Lauren Olivers andra del i Deliruim-serien kommer ut på svenska under namnet Pandemonium. Gillade första boken Deliruim mycket!
 
-       -    Korsad som också är den andra delen i Matchad-serien kommer ut på svenska, jag kommer definitivt att fortsätta läsa den här serien.
 
-          - Torka aldrig tårar utan handskar del 2 kommer ut snart. Jag har varken läst eller sett Torka aldrig tårar utan handskar, men kommer förmodligen att läsa böckerna! 
 
       - Lucy Dillons tredje kommer ut på svenska, jag är ett stort fan av Lucy och avgudar hennes böcker så den här boken som kommer ha namnet Och så levde de lyckliga. Verkligen ett måste för mig att läsa i år! 
 
       - The Raven Boys kommer ut på svenska som Kretsen. Författaren bakom denna bok är ingen mindre än Maggie Stiefwater och jag totalt avgudar henne. 
 

-