3 tips på kriminalserier!
2013-11-29 | 12:36:00 / Tv-serier

Jag älskar kriminalserier och har gjort det länge. När det gäller kriminal tycker jag mest om när det handlar om seriemördare, kidnappning eller bombdåd. Så därför tänkte jag ge tips på 3 av mina favoritserier när det kommer till kriminal, deckare, thriller. Ni får gärna tipsa om andra deckarserier också!

 
Criminal Minds 
 
Favoritkaraktär: Doktor Spencer Reid. Prentiss. JJ. Morgan. 
 
Varför ska man kolla på CM?: Criminal Minds har de brutalaste mord man kan tänka sig. Här tar de ingen hänsyn till att tittarna kan vara yngre än 15. Det är mycket tortyr, plågeri av olika slag, mycket psykiskt också. Alla karaktärer har sin egen personlighet och problem, det blir en hel del personligt och inte bara att lösa brott.
 
Det bästa ur CM?: När Rossi försöker lösa det fallet när 3 barn såg sina föräldrar bli ihjälhugna som har plågat honom i över 20 år. Det avsnittet var riktigt riktigt riktigt bra och spännande, bra twist och komplicerade hela handlingen. (säsong 3) 
 
 
 The Blacklist
 
Favoritkaraktär: Elizabeth Keen. 
 
Varför ska man kolla på The Blacklist?: Det är en annorlunda deckarserie, den liknar inte Criminal Minds eller NCIS någonstans vilket jag tycker gör så att den sticker ut ordentligt. Det är bra och genomtänkta  karaktärer och ja, man blir tokig på Reymond Reddington.
 
Det bästa ur The Blacklist: Alla avsnitt är spännande på sina sätt men jag tycker det är extra spännande med att Elizabeths man har 5-6 pass och massvis med pengar i en låda under golvet. Det gör så att alla karaktärer blir inblandade och inte bara en.
The Mentalist
 
Favoritkaraktär: Patrick Jane. Theresa Lisbon.Cho. Van Pelt. Rigsby.
 
Det bästa ur The Mentalist: Alla Red John bitar helt klart, jag tycker att det twistar till serien riktigt ordenligt, och säsongsfinalen av säsong 2 var riktigt spännande när Red John visar sig men har en mask på, jag satt och bet av naglarna. En annan sak jag också tycker är så bra med The Mentalist är att det inte blir så satans läskigt som det blir i Criminal Minds, där får vi följa med mördaren när hen mördar medans i The Mentalist får vi knappt se en död kropp! Perfekt för oss som är lättskrämda...
 
Varför ska man kolla på The Mentalist?: Jag älskar Simon Baker och jag tycker han gör hela serien. Han ser det ingen annan ser och är oftast flera steg före alla andra.
 
Andra bra kriminalserier är Anna Pihl, NCIS, Sherlock.

Recension: Smaragdgrön - Kersin Gier
2013-11-27 | 20:23:00 / Recensioner på Böcker

 
Spänningen stegras, intrigens trådar möts och blir till en vacker väv. Allt som verkat mystiskt i de två tidigare delarna får nu sin förklaring, men blir slutet verkligen gott?
Gideon säger att han fortfarande tycker om Gwendolyn, men frågar istället om de kunde vara vänner! Inte precis den utveckling Gwendolyn hoppats på. Varför beter han sig så obegripligt, ena stunden förälskat och ömsint, andra kylig och som förbytt. Det hemliga ordenssällskap som arbetat i århundraden för att sluta cirkeln kring kronografen har mycket mäktiga vänner och hemliga motiv. Deras grundare greven av Saint Germain, som levde på 1700-talet, kan fortfarande påverka Gideons och Gwendolyns kärlek.

Det är med en sorg jag nu lämnar Gwen, Gideon, Lesslie, James, Charlotte, Caroline osv. Det är en härlig serie som Kerstin Gier har skapat och ett gäng karaktärer som jag sent kommer att glömma. Jag har sagt det förut, men Giers karaktärer ligger mig väldigt varmt om hjärtat. De känns som mina kompisar och och just den här kompis-känslan tycker jag att Gier har lyckas med rejält. 
 
Den här serien är en blandning mellan fantasy och chicklit, rappa dialoger och det händer ständigt nya saker. Men på något sätt så hänger jag inte med i vilka som är väktare, med i den inre cirkeln osv. Jag förstod inte vad som var vad redan från första boken, jag fick liksom aldrig ett hum om vilka de människor var. Lady Tilney var en sådan karaktär som jag alltid glömde bort vem det va, likaså med Mr George. Det är lite synd eftersom jag gillar böckerna och tidsresorna, men det runtomkring förstod jag aldrig. Men trots det så är böckerna verkligen läsvärda och jösses vad jag är sugen på att läsa mer om tidsresor. 
 
Det är en väldigt bra avslutning på en utav mina favoritserier, författaren har verkligen lyckas med att göra serien till en helhet och twisterna var oväntade och roliga! När det kommer till avslöjandet om vem som är Greven så hade jag inte en tanke att det kunde va hen. Roligt att man blev så chockad och lurad.

Något som gör den här serien speciell är också att det inte är någon brittisk eller amerikansk författare utan en tysk! När jag var i Berlin så var den här serien överallt i bokhandlarna, lite kul att bryta trenden! 

Titel: Smaragdgrön
Författare: Kerstin Gier
Antal sidor: 497 sidor
Förlag: Bonnier Carlsen
Serie: Ädelstenstriologin #3

Recension: Fördelarna med en kollaps - Jonathan Tropper
2013-11-22 | 19:27:00 / Recensioner på Böcker

 
 
 
Fördelarna med en kollaps är skriven utav Jonathan Tropper, det här är den fjärde boken på svenska och de andra böckerna som har givit ut är: Konsten att tala med en änkling, Sju jävligt långa dagar och Boken om Joe. Var det någon utav de här som jag inte tyckte om? Nej. Var det någon som var lite bättre än någon annan? Ja, Boken om Joe är min favorit hittills.
 
I den här boken möter vi Silver vars liv kanske inte riktigt är som han hade tänkt sig. Han är frånskild och han har knappt någon kontakt med sin tonårsdotter. Silver är bosatt på ett lägenhetshotell med sina vänner som dagligen spanar in collage-brudarna. När han tonårsdotter kommer och frågar om han kan följa med som stöd för att hon ska göra abort får Silver en stroke, han får en bristning i en aorta och bara en operation kan rädda hans liv. Hans doktor är hans förra frus man och därför bestämmer sig Silver för att vänta lite med operationen och han kanske hinner ställa allt till rätta igen. Han börjar säga saker som bara kommer ur hans mun och som han inte kan stoppa, visst blir det vissa saker som kommer opassande och i helt fel tillfälle.
 
Fördelarna med en kollaps är precis som hans andra böcker, sorglig, genomtänkt, rolig, det är en fin skildring av sårade och ömtåliga människor med trasiga familjerelationer. Tropper beskriver känslor och tankar på ett sätt så det blir lätt att känna igen sig i, men han har också en gnutta humor och i dialogerna sägs att alltid något klokt. Karaktärerna blir mina vänner och i hans böcker lyckas de alltid hamna i knepiga situationer. En läsvärd bok som bjuder på det mesta.
 
Titel: Fördelarna med en kollaps
Författare: Jonathan Tropper
Antal sidor: 320 sidor
Förlag: Gilla Böcker
Serie: -