Europavalet
2014-05-27 | 11:36:00 / Allmänt

Vi läser om det i skolan, vi göra stora arbeten om det. Lärarna bjuder in föreläsare som berättar sin historia. Vi läser om hur mänskliga rättigheter kom till efter andra världskriget, där alla länder lovade att det här aldrig skulle få hända igen. Men det gör det. Just nu i europa och människor är så jävla blinda och ser det inte. Nazister är med i europaparlamentet. Det är illa. Historien håller på och upprepar sig och folk ser det inte.
 
Vad händer Europa? Varför kan vi inte se alla människor som bara människor och inte dela upp oss i vi och dem? Varför kan vi inte respektera varandra? Varför gör vi så här mot varandra? Vi har ju lovat lovat lovat och återigen lovat att det aldrig skulle hända igen. Men ändå så händer det.
 
Jag vill ändå tacka litteraturen och alla böcker för att jag har fått en inblick i hur andra människor lever, när man läser böcker så får man en lättare blick att tänka sig in i hur andra människor lever och tänker. Tänk om alla rasister (ja, de som röstar på SD är RASISTER och inget annat) skulle läsa lite böcker. Vad bra vi skulle ha det då.
 
Jag byter blogg till juliasnerdroom!
 
 

Fredagsläsning
2014-05-18 | 16:51:22 / Allmänt


Avnjöt en skön läsning i fredags när sambon spelade match. Var ju där i 1 timme innan matchstart så hann läsa ganska mycket i Tango för vilsna själar av Lucy Dillon! 

Nytt från Skybäck!
2014-05-18 | 14:01:40 / Nyheter Böcker

Frida Skybäck är en av mina favoritförfattare när det kommer till historiska romaner. Jag har både läst Charlotte Hassel och Den vita frun och gillade båda två riktigt mycket. Jag har reserverat Norrsken, som hennes nya bok då heter, på biblioteket. Jag hoppas på att jag snart får låna hem den och försvinna till 1800-talet! Jag tycker dock att omslaget inte är lika snyggt som de andra två böckerna..
 
Norrsken
 
Norrsken är första delen i en ny serie med historiska kärleksromaner av den uppskattade författaren Frida Skybäck. Vi kommer att få följa systrarna i herrskapsfamiljen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne. Likt en modern Jane Austen skildrar Frida Skybäck de tre systrarna och deras kärlekar, glädjeämnen och problem under 1800-talets mitt. 

Den äldsta systern Cecilia Stiernfors återvänder hem till Rosenlund efter en lång tids frånvaro. Var hon egentligen har varit och vad hon har gjort är höljt i dunkel, men hon är inte längre densamma. Djupt olycklig drar hon sig undan, skriver och drömmer om att bli författare. Mellansystern Elisabeth var tidigare hennes förtrogna men har nu allierat sig med den yngsta, utlevande och provokativa systern Amelie. Den enda ljuspunkten är lillebror Benjamin, som är ensam arvinge till gården. 

Föräldrarna är ivriga att få äldsta dottern bortgift och hittar en lämplig kandidat i den franskättade adelsmannen Jacques Rousseau. Cecilia tvingas in i ett äktenskap med en man hon inte älskar. För vad är alternativet om hon inte gifter sig? Och vad vill egentligen Ludvig som plötsligt dyker upp? Cecilia vet inte längre vad hon känner när hon återser ungdomskärleken som reste till Italien och sedan aldrig hörde av sig