Recension: Förr eller senare exploderar jag - John Green
2013-02-24 | 07:23:00 / Recensioner på Böcker

 
Hazel Graces har cancer och kommer förmodligen dö inom en framtid. Dom enda människorna Hazel umgås med är hennes föräldrar, så därför skickas hon till en stödgrupp för Unga med cancer. Här kan hon sitta och vara ironisk med alla andra döende ungdomar. En dag tar en med sig en kompis, Augustus Waters. Han och Hazel finner varandra och förstår varandra på många plan. Hur det är att vara ung, hur det är att ha cancer.
Att försöka skriva en vettig recension på en bok som är så kraftfull, utmattande och tårframkallande - är i stort sett omöjligt. Jag hoppas att om 40 år är John Green den nya moderna Shakespeare, utan att överdriva. Givetvis har nog John skrivit fler hjärtskärande böcker under tiden, och jag kan knappt vänta tills nästa bok kommer ut.

Men jag var förvånad i början av boken, dom första 50 sidorna var helt okej men jag undrade lite varför alla hypade över den. Jag kände mig liten besviken, men sen i efter 30 sidor till så tog boken en vändning. Det gick ärligt inte att släppa ifrån sig boken, i slutet så var det svårt att läsa eftersom tårarna bara trillade ner och boken vart fuktskadad på livstid. Förr eller senare så exploderar jag var bättre än vad jag hade förväntat mig, mycket mycket mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. En bok jag sent kommer glömma.

Hazel och Augustus, vilka underbara karaktärer. Jag förstår inte hur Hazel orkade vara så positiv hela tiden. Vilken brud, här har hon cancer och kan fortfarande skämta, läsa böcker, vara sarkastisk, helt underbar är vad hon är, och otroligt stark. Hazel och Augustus är så himla fina ihop.

John Green har sitt eget sätt att skriva på, det är inte för komplicerat men boken kan läsas av alla slags åldrar. En riktigt bra bok kan läsas av alla åldrar brukar jag säga. Min lillebror skulle kunna läsa den här och min mamma med. Just för att John Green skriver på sitt egna sätt.

Har ni inte läst Förr eller senare har ni verkligen verkligen VERKLIGEN missat något stort. Boken är äkta, gripande, hjärtskärande, och meningsfull och helt jävla underbar. Säger bara okay.
 
 
Titel: Förr eller senare exploderar jag
Författare: John Green
Antal sidor: 307 sidor

Jag vill också tipsa om det HÄR. Det är frågor som har ställts om förr eller senare exploderar jag till John Green. Läsvärt och man får reda på rolig fakta om boken!

Tack också till Bonnier Carlsen för boken <3

Recension: Chuck - säsong 1
2013-02-20 | 19:10:00 / Recensioner på Tv-serier

 
Chuck Bartowski är en vanlig kille som jobbar på Buy More och är en datanörd. Han lever ett ganska normalt liv med sin syster och Captain Awesome, samt hans vän Morgan. Tills en dag han får ett mejl från sin gamla vän Bryce Larkin från Stanford. När han öppnat mejlet händer något spännande, allt hemlighetsstämplat USA har åker in i hans hjärna.

Vad var bäst i säsongen: Allt. Jag gillar hela den här serien. Men speciellt är det roligt och se hur Chuck tar in allt. Han går från att inte vara nobody till att vara landets viktigaste kille.

Vad var sämst i säsongen: Vill inte spoila för mycket, men Bryce, Han förstör så mycket och jag blir så förbannad varje gång han dyker upp under serien. Men sen också Chuck och Sarahs förhållande, ena stunden är dom tillsammans på riktigt och ena stunden bara på låtsas. Vart tokig på deras bergochdalbana-förhållande.

Favoritpar: Chuck/Sarah, Ellie/Mr Awesome.

Favoritkaraktär: Chuck, Morgan, Ellie, Devon, Sarah, 

Kommentar: Okej, den här serien är awesome. Helt jäkla awesome. Det bästa jag har sett, i hela mitt liv. Utan att överdriva. Men ett problem tror jag att om någon utomstående bara skulle se bilder från serien så skulle hen säkert döma Sarah alldeles för fort. Jag gjorde det. Sarah är ju blond, lång, smal och jobbar som agent. Hur klyschigt som helst egentligen. En snygg tjej ska skydda en nörd. Men så är det inte, Sarah är inte alls en dum blondin som jag trodde i början.

Nu är jag inne på säsong 2 och jag kan bara säga att serien blir bara bättre o bättre

Recension: Torka aldrig tårar utan handskar. 1. Kärleken - Jonas Gardell
2013-02-15 | 07:24:00 / Recensioner på Böcker

 
 
Okej, jag är väl den sista människan i Sverige som inte har sett den hyllade tv-serien som gick på SVT förra året. Tiden räckte inte riktigt till, och jag spenderade mest min fritid åt att kolla på Merlin och tumbla. Men vad tyckte jag då? Utan att ha sett tv-serien?

I början var det svårt att hålla isär alla karaktärer, jag blandade ihop Benjamin, Rasmus och Paul, plus deras familjer också. Men jag gillar hur han ändå har blandat in en parallellvärld, ibland får vi lite glimtar om deras barndom, men också får vi läsa om sjukdomen. Men jag skulle nog ha velat att det var lite mindre Sara och Harald. Okej, din son har flyttat hemifrån, men man behöver inte sluta leva för det. Detta ältande gjorde mig galen och drog ner boken en aning.

Boken hade en tendens att bli seg på vissa ställen, då det berättades historia. Jag hoppades hela tiden att något skulle hända, att Benjamin och Rasmus skulle träffas, men det var inte förens i slutet av boken jag tyckte boken började. Jag satt och väntade på att boken skulle göra mig galen, ledsen, upprörd, men det hände ingenting och jag tröttnade fort på boken. Men ändå så var det nånting som höll mig kvar vid att läsa ut boken. Jag fruktade lite över att läsa den, precis som med alla böcker som har fått bra kritik. För jag har alltid så stora förväntningar men blir oftast besviken. Jag vart väl inte riktigt besviken på Torka aldrig tårar utan handskar men, det saknades något. Det var nog inte min typ av bok, men skönt med omväxling.

Men som vanligt har Jonas Gardell en bra historia att berätta och han gör det på bästa sätt. Det är en tankeväckande och gripande bok, som jag tror och hoppas kommer bli en svensk klassiker.


Titel: Tårka aldrig tårar utan handskar 1. kärleken
Författare: Jonas Gardell
Antal sidor: 291 sidor